Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mouku prosejeme a smícháme ji se solí a s droždím. Vše dobře promícháme a zalijeme vlažnou vodou smíchanou se lžičkou oleje. Přidáme tvaroh, kmín a pečlivě vypracujeme těsto.
Hotové těsto lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo přibližně 2 až 3 hodiny. Těsto by mělo získat dvojnásobný tvar.
Nakynuté těsto vložíme do vymazané formy na chleba a ještě necháme asi 30 minut kynout.
Chléb vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 190 °C. Pak teplotu stáhneme na 160 °C a necháme chleba dopéct ještě asi 35 minut.
Upečený chleba vyklopíme z formy a počkáme, až vychladne.