Recepty Předkrmy Domácí marmeláda

Ingredience

kg čerstvých meruněk
700 g krupicového cukru
pektin (nebo pektogel - množství podle návodu na obalu)
2 g kyseliny citronové

Postup přípravy

1

Meruňky rozpulte a vypeckujte. Dejte do hrnce a při mírném varu rozvařte a pak propasírujte přes jemné síto nebo cedník. Získat byste měli asi kilogram meruňkového protlaku. K němu přidejte asi 150 g cukru a prudce vařte zhruba čtvrt hodiny.

2

Bez přerušení varu přidejte pektin smíchaný s trochou cukru a po několika minutách i zbytek cukru. Vařte do úplného rozpuštění cukru a pak přidejte kyselinu citronovou a vařte až do doby, než začne marmeláda rosolovatět. Naplňte skleničky, uzavřete a na 5 minut otočte víčkem dolů.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3