Recepty Předkrmy Studené Domácí sladkokyselá omáčka s chilli

Ingredience

1 lžíce chilli omáčky (pálivé)
125 g krupicového cukru
50 ml rýžového octa
50 ml vody
1 stroužek česneku
2 lžičky bramborového škrobu
sůl

Postup přípravy

1

Stroužek česneku si prolisujeme, případně nakrájíme na drobno.

2

Do menšího hrnce dáme cukr, rýžový ocet a vodu, vše důkladně promícháme a přivedeme k varu.

3

Přidáme prolisovaný česnek, chilli omáčku a necháme pět až deset minut probublávat na mírném ohni.

4

V troše vody si rozmícháme škrob a vmícháme ho do omáčky. Vaříme asi tři minuty, dokud omáčka nezhoustne. Poté ji odstavíme a ochutíme solí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3