Recepty Hlavní jídla Těstoviny Domácí vaječné těstoviny i pro začátečníky

Ingredience

200 g semoliny
200 g hladké mouky (typu 00)
3 lžíce olivového oleje
4 vejce
voda

Postup přípravy

1

Vejce před výrobou těstovin vytáhneme z lednice. Je důležité, aby měly pokojovou teplotu, protože jen tak se s moukou pěkně spojí. Mouku prosejte do velké mísy, přidejte vejce, olej a cca 1 dcl vlažné vody. Rukou nebo pomocí robota vypracujeme vláčné těsto. To musí být hladké a nesmí se nám lepit na ruce. Pokud lepí, přidejte více semolinové mouky.

2

Z těsta vytvoříme bochánek, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme cca 30 minut odpočinout.

3

Bochánek rozdělíme napůl a na pomoučeném vále ho vyválíme na tenkou placku. Pláty znova pomoučníme a přeložíme je napůl. Takto postupujeme, dokud nebude těsto úplně hladké a rovné. Pak jen pláty nakrájíme nožem na šířku tagliatelle.

4

Hotové těstoviny vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme cca 5-8 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3