Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Dýně k podzimu neodmyslitelně patří. A největší lahůdkou je dýňová polévka, která se dá připravit na tisíc možných způsobů. My ji dnes ozvláštnili přidáním chilli a crème fraîche.
Předehřejte si troubu na 180°C. Nakrájejte dýni na větší kousky a vložte je na pečicí plech společně s jednou lžící olivového oleje. Pečte přibližně 30 minut, dokud dýně úplně nezměkne.
Mezitím, co se dýně peče, vložte do velkého hrnce zbytek olivového oleje a máslo. Poté přidejte cibuli, česnek a ¾ chilli papriček. Přikryjte pokličkou a vařte při nízké teplotě asi 15 – 20 minut, dokud cibule úplně nezměkne.
Následně do této směsi přidejte pečenou dýni, zeleninový vývar, crème fraîche a za pomoci mixéru ušlehejte jemný krém, který osolte a opepřete.
Dle chuti můžete přidat ještě trochu chilli papriček anebo crème fraîche.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.