Dýňová polévka s chilli a crème fraîche

Ingredience

1 tykev muškátová
850 ml zeleninového bujónu (či vody)
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
2 cibule
1 stroužek česneku
2 chilli papričky (jemně pálivé)
4 crème fraîche

Postup přípravy

1

Předehřejte si troubu na 180°C. Nakrájejte dýni na větší kousky a vložte je na pečicí plech společně s jednou lžící olivového oleje. Pečte přibližně 30 minut, dokud dýně úplně nezměkne.

2

Mezitím, co se dýně peče, vložte do velkého hrnce zbytek olivového oleje a máslo. Poté přidejte cibuli, česnek a ¾ chilli papriček. Přikryjte pokličkou a vařte při nízké teplotě asi 15 – 20 minut, dokud cibule úplně nezměkne.

3

Následně do této směsi přidejte pečenou dýni, zeleninový vývar, crème fraîche a za pomoci mixéru ušlehejte jemný krém, který osolte a opepřete.

4

Dle chuti můžete přidat ještě trochu chilli papriček anebo crème fraîche.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3