Recepty Hlavní jídla S masem Dýňové ragú na divokém koření

Ingredience

1 dýně Hokkaido
700 g vepřové plece
3 lžíce slunečnicového oleje
1 mrkev
1 kořenová petržel
1 řapíkatý celer
1 cibule
10 kuliček celého pepře
6 kuliček celého nového koření
1 bobkový list
1 lžička tymiánu
200 ml červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce pohankové mouky
sůl

Popis

TIP: Chcete mít ragú naservírované opravdu stylově? Potom zbytek dýně po vydlabání nevyhazujte, ale naplňte ji připraveným pokrmem.

Postup přípravy

1

Vydlabeme si dýni, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostičky.

2

Ohřejeme si olej na pánvi a opečeme na něm nejdříve očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel nakrájenou na půlkolečka a i pokrájený řapíkatý celer. Potom přidáme cibuli pokrájenou na drobno, kterou zpěníme.

3

Maso si nakrájíme na kostičky, přidáme ho do pánve a krátce opečeme ze všech stran.

4

Do pánve přidáme dýni a koření. Podlijeme vše vínem a troškou vody, osolíme a za občasného míchání a podlévání dusíme pod pokličkou deset minut.

5

Ke konci přidáme rajčatový protlak a zahustíme pohankovou moukou, kterou si předtím rozmícháme v trošce vody, aby nám v ragú neudělala cucky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3