Recepty Hlavní jídla S masem Empanadas plněné mletým masem

Ingredience

Těsto
500 g hladké mouky
250 g polotučného mléka
70 g másla
½ kostky čerstvého droždí
½ lžičky soli
1 vejce (žloutek, na potření)
Náplň
300 g mletého vepřového masa
1 jarní cibule
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej
čerstvá petrželka
1 chilli paprička

Postup přípravy

1

Odlijeme si trochu mléka, které lehce ohřejeme a vložíme do něj rozdrobené droždí, které rozmícháme. Jakmile se rozpustí, necháme kvásek vzejít na teplém místě.

2

Kvásek smícháme s hladkou moukou, zbytkem mléka, změklým máslem a solí. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout.

3

Připravíme si náplň. Na rozpáleném oleji osmažíme mleté vepřové maso. Osolíme, opepříme a přidáme na drobno nakrájenou jarní cibulku, nasekanou chilli papričku a vše ještě osmažíme. Nakonec přidáme nasekanou nať.

4

Hotové těsto vyválíme na 2 mm silné pláty a vykrojíme z nich kolečka, která by měla být dostatečně velká, abychom do nich mohli přidat dostatečné množství náplně.

5

Na kolečka pokladem připravenou směs, překlopíme je na půl a spojíme za pomocí vidličky.

6

Připravené Empanadas vložíme na plech s pečícím papírem, pomažeme žloutkem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 minut na 190°C dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3