Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Odlijeme si trochu mléka, které lehce ohřejeme a vložíme do něj rozdrobené droždí, které rozmícháme. Jakmile se rozpustí, necháme kvásek vzejít na teplém místě.
Kvásek smícháme s hladkou moukou, zbytkem mléka, změklým máslem a solí. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Připravíme si náplň. Na rozpáleném oleji osmažíme mleté vepřové maso. Osolíme, opepříme a přidáme na drobno nakrájenou jarní cibulku, nasekanou chilli papričku a vše ještě osmažíme. Nakonec přidáme nasekanou nať.
Hotové těsto vyválíme na 2 mm silné pláty a vykrojíme z nich kolečka, která by měla být dostatečně velká, abychom do nich mohli přidat dostatečné množství náplně.
Na kolečka pokladem připravenou směs, překlopíme je na půl a spojíme za pomocí vidličky.
Připravené Empanadas vložíme na plech s pečícím papírem, pomažeme žloutkem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 minut na 190°C dozlatova.