Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Estonský Kringel vypadá jako věnec takže se krásně hodí na velikonoční tabuli. Pro jednodušší přípravu je vhodné použít domácí pekárnu. Pokud nemáme vypracujeme těsto klasický způsobem. Já používám pekárnu. Přímo do hnětací nádoby. Odměřím nejdříve mléko, přidám rozehřáté máslo, dva žloutky, rozdrolím droždím a nakonec mouku s cukrem. Nic nemísím, pekárna se o to postará. Zvolím program těsto, který trvá asi 1,5 hodiny.
Po zvukovém signálu vyjmu těsto a rozválím ho na velký obdélník. Mezitím jsem si připravila rozehřáte máslo, 3 lžičky skořice a 4 - 5 lžic cukru. Touto směsí potřu celý obdélník. Dle chuti je možné přidat další ingredience (např. oříšky, rozinky apod.) Potřený obdélník sroluji podélně do rolády. konce rolády mírně zmáčknu, aby se roláda nerozmotala. A přijde kouzlo nožem roládu proříznu po její délce. Proříznu, ne roříznu. Na povrch vylezou promazané vrstvy těsta. Proříznutou roládu začnu opatrně a spojím do věnce.
Krásně umotaný věnec nechám cca 30 minut odpočinout, dle vnitřní teploty a potom peču 25 minut na 180C. Přeji dobrou chuť.