Ingredience

2 hrnky cizrny ve slaném nálevu
3 stroužky česneku
2 lžíce petrželky
čerstvý koriandr
římský kmín mletý
1 špetka drceného chilli
2 lžíce pažitky
mletý koriandr

Popis

TIP: K jídlu je ideální jako příloha salát nebo kuskus.

Postup přípravy

1

Dva hrnky cizrny necháme přes noc odmočit. Odmočenou cizrnu rozmixujeme na jemno se třemi nasekanými stroužky česneku, dvěmi lžícemi hladkolisté petrželky, solí, lžičkou kořenící směsí na falafel (falafel kruiden) nebo koriandrem, římským kmínem, špetkou chilli a dvěma lžícemi pažitk

2

Směs dáme na minimálně dvacet minut do lednice a tvarujeme z ní kuličky. Falafel usmažíme a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3