Recepty Hlavní jídla S masem Festivalový maxi bramborák s náplní

Ingredience

900 g brambor
120 g hladké mouky
5 stroužků česneku
3 vejce
sůl
Náplň do bramboráků
2 kuřecí prsa
1 pórek (menší)
1 lžíce sójové omáčky
1 hrst sušených hub
1 cuketa
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Brambory oloupeme a nastrouháme je na jemno. Strouhání si můžeme usnadnit mlýnkem na maso.

2

Nastrouhané brambory ochutíme solí, lisovaným česnekem a směs zamícháme. Přidáme vajíčka a mouku a znovu promícháme. Podle potřeby můžete základ na bramboráky ještě ochutit nebo zahustit moukou.

3

Pustíme se do přípravy náplně na maxi bramborák. Houby dáme do misky a zalijeme je trochou vody a necháme je odležet.

4

Zeleninu do náplně důkladně očistíme. Cuketu oloupeme a nakrájíme na meší kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kostičky. Maso ochutíme solí i pepřem.

5

Připravíme si pánvičku s trochou oleje a osmažíme nejprve kuřecí maso, pak přidáme zceděné houby, pórek a cuketu. Osmažíme dozlatova a směs ochutíme solí, pepřem a sojovou omáčkou. Ještě krátce osmažíme a pánev odložíme stranou.

6

Na druhé pánvi začneme smažit bramboráky. Hotové bramboráky podáváme se směsí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3