Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Máte rádi olivy, tymián, rozmarýn, karamelizovanou cibulku či sušená rajčata? Přidejte tyto suroviny do foccacii! Bude o to lepší.
Ve vlažné vodě rozpustíme droždí. Poté přidáme postupně mouku a vymícháme hladké těsto. To necháme na teplém místě 45 minut kynout.
Poté těsto propracujeme a rozdělíme na dva bochánky. Ty přendáme na pomoučený plech a zalijeme je olivovým olejem. Necháme je opět chvíli kynout.
Bochánky posolíme a vytvoříme z nich placku. Focacciu pečeme v troubě rozpálené na 180 °C 20 minut.
Rajčata pokrájíme na kolečka, mozzarellu rozdrobíme rukama a z bazalky odtrháme lístky. Touto oblohou ozdobíme foccaciu.