Focaccia obložená rajčaty, bazalkou a mozzarellou bez lepku

Ingredience

500 g bezlepkové mouky (a trochu na podsypání)
1 lžíce soli
150 ml olivového oleje
4 dcl vody (vlažné)
20 g čerstvého droždí
1 mozzarella
cherry rajčata
čerstvá bazalka

Popis

TIP: Máte rádi olivy, tymián, rozmarýn, karamelizovanou cibulku či sušená rajčata? Přidejte tyto suroviny do foccacii! Bude o to lepší.

Postup přípravy

1

Ve vlažné vodě rozpustíme droždí. Poté přidáme postupně mouku a vymícháme hladké těsto. To necháme na teplém místě 45 minut kynout.

2

Poté těsto propracujeme a rozdělíme na dva bochánky. Ty přendáme na pomoučený plech a zalijeme je olivovým olejem. Necháme je opět chvíli kynout.

3

Bochánky posolíme a vytvoříme z nich placku. Focacciu pečeme v troubě rozpálené na 180 °C 20 minut.

4

Rajčata pokrájíme na kolečka, mozzarellu rozdrobíme rukama a z bazalky odtrháme lístky. Touto oblohou ozdobíme foccaciu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3