Recepty Polévky Francouzská cibulačka se sýrem gruyére

Ingredience

500 g cibule
70 g másla
1 bobkový list
1 dcl suchého bílého vína
1 lžíce hladké mouky
1 l kuřecího bujónu
sůl
mletý černý pepř
bageta
sýr Gruyère

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme cibuli pokrájenou na kolečka a bobkový list. Restujeme 6 minut. Poté snížíme plamen na minimum a restujeme za občasného míchání 60 minut. Může se stát, že se cibule občas přilepí na dno, ale to vůbec nevadí.

2

Po uplynulé době přidáme víno. Když se vypaří alkohol, přilijeme vývar, osolíme a opepříme a povaříme ještě 10 minut.

3

Cibulačku rozdělíme do misek, navrch dáme vždy dva plátky bagety a to vše hojně zasypeme sýrem.

4

Polévku dáme zapéct pod gril.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept