Recepty Hlavní jídla Francouzské brambory

Ingredience

1 kg brambor
1 cibule (velká)
300 g uzené šunky (nebo dušené šunky)
2 vejce
200 ml smetany na vaření (na vaření nebo zakysané smetany)
200 g eidamu (tvrdého)
slunečnicový olej (na vymazání zapékací misky)
mletý černý pepř
mletý kmín

Postup přípravy

1

Pekáček vymažte sádlem a vysypejte strouhankou.

2

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a nechte zesklovatět na lžíci sádla (můžete ji nechat i lehce zkaramelizovat).

3

Do pekáčku střídavě vrstvěte brambory – osolte, opepřete –, maso, vařená vejce a cibuli,sýr Poslední vrstva je z brambor. Na klasický pekáč to vyjde na 3 vrstvy brambor (včetně té horní) a po dvou vrstvách masa, vajec a cibule. Dejte zapéct do trouby vyhřáté na 160 °C.

4

Po 10 minutách pekáč zalijte vejci prošlehanými se smetanou, kterou jste osolili a opepřili. Pečte dalších 30–40 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3