Recepty Dezerty Nepečené Francouzské tousty s jahodovou omáčkou

Ingredience

Tousty:
8 plátků toustového chleba
50 ml mléka
3 vejce
10 g vanilkového cukru
50 g krystalového cukru
1 lžíce másla
1 špetka soli
Jahodová omáčka:
300 g jahod
200 ml vody
30 g krystalového cukru
Na ozdobu:
moučkový cukr (na posypání)
jahody
červené rybízy
bílé hrozny
modré hrozny

Postup přípravy

1

Do kastrůlku dáme cukr s vodou a rozmačkané jahody. Zahříváme, dokud se nevytvoří hustá omáčka.

2

Vejce ušleháme s mlékem, krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Ve vzniklé směsi obalíme tousty z obou stran. Máslo si rozpálíme v pánvi a tousty na něm z obou stran opečeme.

3

Tousty servírujeme přelité jahodovou omáčkou. Na talíři je ještě zasněžíme moučkovým cukrem a dozdobíme ovocem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3