Recepty Hlavní jídla Těstoviny Fresine těstoviny s cizrnou a krémovou omáčkou z pečené papriky

Ingredience

350 g těstovin fusilli (Tesco Finest Fresine těstovin)
3 paprika mix (Tesco Finest Palermo papriky)
2 stroužky česneku
40 g oříšků kešu (pražených)
50 g strouhaného parmazánu (veganského)
50 ml olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžička soli
1 lžička pepře
40 g čerstvých špenátových listů
4 lžíce čerstvé bazalky (nasekané)
2 lžíce sušeného oregana (nasekaného čerstvého)
1 citron (šťáva z 1 citrónu)
½ lžičky chilly vloček
l vody (a 1 čajová lžička soli na vaření těstovin)
Křupavá cizrna:
1 lžička olivového oleje
1 balení cizrny ve slaném nálevu (plechovka (425 ml) cizrny – scezené)
½ lžičky mleté papriky uzené
1 špetka pepře
1 špetka soli
1 špetka tymiánu (sušeného)
1 špetka sušeného rozmarýnu
1 špetka šalvěje (sušené)
1 špetka sušeného česneku (mletého)
4 lžíce čerstvé bazalky (čerstvých bazalkových lístků na ozdobu)

Postup přípravy

1

Papriku umyjeme, osušíme, zbavíme semínek i blan uvnitř a rozkrojíme ji na polovinu. Položíme na plech vyložený pečicím papírem vnější stranou nahoru a pečeme 30 minut v předem vyhřáté troubě, dokud slupka nebude úplně černá. Papriky přendáme do misky, zakryjeme je plastovou fólií a necháme alespoň 10 minut spařit. Následně papriky zbavíme slupek.

2

Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Scedíme je a odložíme stranou.

3

Připravíme si křupavou cizrnu. Scezenou cizrnu, olivový olej, mletou uzenou papriku, mletý pepř, sůl, sušený tymián, rozmarýn, šalvěj a mletý sušený česnek smícháme v misce. Následně vše přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dokřupava v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut. Hotovou cizrnu si odložíme stranou.

4

Do mixéru přidáme pečenou papriku, prolisovaný česnek, kešu oříšky, veganský parmazán, olivový olej, červený vinný ocet, pepř a sůl a vše najemno rozmixujeme.

5

Omáčku vylijeme na velkou rozpálenou pánev, přidáme špenát, bazalku a oregano a na mírném ohni povaříme minutu. Přidáme těstoviny, citrónovou šťávu, chilli vločky a promícháme.

6

Rozdělíme na talíře, přidáme křupavou cizrnu, posypeme bazalkou a podáváme.

7

Podáváme s Tesco Finest Pinot Noir - Valle De Casablanca.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3