Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Papriku umyjeme, osušíme, zbavíme semínek i blan uvnitř a rozkrojíme ji na polovinu. Položíme na plech vyložený pečicím papírem vnější stranou nahoru a pečeme 30 minut v předem vyhřáté troubě, dokud slupka nebude úplně černá. Papriky přendáme do misky, zakryjeme je plastovou fólií a necháme alespoň 10 minut spařit. Následně papriky zbavíme slupek.
Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Scedíme je a odložíme stranou.
Připravíme si křupavou cizrnu. Scezenou cizrnu, olivový olej, mletou uzenou papriku, mletý pepř, sůl, sušený tymián, rozmarýn, šalvěj a mletý sušený česnek smícháme v misce. Následně vše přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dokřupava v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut. Hotovou cizrnu si odložíme stranou.
Do mixéru přidáme pečenou papriku, prolisovaný česnek, kešu oříšky, veganský parmazán, olivový olej, červený vinný ocet, pepř a sůl a vše najemno rozmixujeme.
Omáčku vylijeme na velkou rozpálenou pánev, přidáme špenát, bazalku a oregano a na mírném ohni povaříme minutu. Přidáme těstoviny, citrónovou šťávu, chilli vločky a promícháme.
Rozdělíme na talíře, přidáme křupavou cizrnu, posypeme bazalkou a podáváme.
Podáváme s Tesco Finest Pinot Noir - Valle De Casablanca.