Recepty Hlavní jídla Těstoviny Fusilli con la ricotta e pancetta (fusilli s ricottou a pancettou)

Ingredience

300g čerstvé ricotty

200-250g na kostky nakrájených italských pancett

250g krátkých těstovin fusilli

špetka nastrouhaného muškátového oříšku

1 lžíce olivového oleje

hrst nastrouhaného tvrdého sýra

sůl

pepř

Postup přípravy

1

Dáme vařit vodu na těstoviny. Mezitím v míse smícháme ricottu, sůl a pepř dle chuti, muškátový oříšek a sýr.

2

Na pánvi rozpálíme na středním ohni olivový olej a dáme smažit pancettu. Jakmile zezlátne, oheň vypneme a dáme ji stranou.

3

V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny "al dente". Scedíme je, ale stranou si necháme pár lžic vody z těstovin, které následně přidáme k ricottě a množství regulujeme dle potřeby, dokud nám nevznikne krém.

4

Těstoviny smícháme v pánvi s pacettou, přidáme ricottu a vše promícháme. Ještě pořádně opepříme a zasypeme dalším sýrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4