Recepty Hlavní jídla Těstoviny Fusilli con la ricotta e pancetta (fusilli s ricottou a pancettou)

Ingredience

200 g pancetty (200-250 g, na kostky nakrájených italských)
250 g těstovin fusilli (krátkých)
1 špetka mletého muškátového oříšku
1 lžíce olivového oleje
1 hrst tvrdého sýra (nastrouhaného)
sůl
mletý černý pepř
300 g ricotty (čerstvé)

Postup přípravy

1

Dáme vařit vodu na těstoviny. Mezitím v míse smícháme ricottu, sůl a pepř dle chuti, muškátový oříšek a sýr.

2

Na pánvi rozpálíme na středním ohni olivový olej a dáme smažit pancettu. Jakmile zezlátne, oheň vypneme a dáme ji stranou.

3

V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny "al dente". Scedíme je, ale stranou si necháme pár lžic vody z těstovin, které následně přidáme k ricottě a množství regulujeme dle potřeby, dokud nám nevznikne krém.

4

Těstoviny smícháme v pánvi s pacettou, přidáme ricottu a vše promícháme. Ještě pořádně opepříme a zasypeme dalším sýrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3