Recepty Hlavní jídla S masem Grilovaná hovězí roštěná se salsou verde

Ingredience

4 plátky hovězí roštěné (každý asi 200 g)
4 stroužky česneku
6 kaparů (velkých)
1 lžíce kremžské hořčice
400 ml extra panenského olivového oleje
čerstvá petrželka (plocholistá)
čerstvá bazalka
1 citron
sůl
hrubá sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Pikantnější chuť dodají zelené chilli papričky.

Postup přípravy

1

Hovězí roštěnou osolte hrubou mořskou solí a opepřete.

2

Maso z každé strany ogrilujte dozlatova. Měly by stačit 4 + 4 minuty, pro propečenější kusy grilujte 6 + 6 minut.

3

Připravte salsu verde: Česnek a kapary nasekejte nadrobno, v misce k nim přidejte hořčici, olej, běžnou sůl a pepř. Promíchejte.

4

Nakonec přidejte nasekanou petrželku a bazalku.

5

Salsu dochuťte citronovou šťávou a potřete jí ogrilovanou roštěnou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3