Recepty Hlavní jídla Ryby Grilované špízy z norského lososa

Ingredience

2 lososové filety (2 porce)
3 citrony (šťáva z jednoho)
pesto (domácí, bazalkové)
cherry rajčata (keříková)
celozrnná bageta
rukola
olivový olej
hrubá sůl
slunečnicová semínka

Postup přípravy

1

Lososa omyjeme a nakrájíme na větší kostky tak, aby nám šel napichovat na špejli. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Jednotlivé kousky lososa napichujeme vždy na dvě špejle. Mezi lososa vkládáme plátky citrónu.

2

Lososa posypeme hrubozrnnou mořskou solí. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a špízy grilujeme cca 4 minuty z každé strany.

3

Salát připravíme smícháním rukoly, olivového oleje, mořské soli, citronové šťávy a slunečnicových semínek. Špízy naservírujeme na talíř spolu se salátem a grilovanými rajčaty.

4

Podáváme s opečenou bagetkou a bazalkovým pestem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3