Recepty Hlavní jídla S masem Grilovaný hovězí steak se zeleninou

Ingredience

4 plátky vysokého roštěnce (každý asi 200 g)
sůl
Marináda
220 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
1 citron (1 lžička kůry)
1 lžička čerstvé červené papriky
1 lžíce worcestrové omáčky
3 lžíce plnotučné hořčice (jemné)
mletý barevný pepř
Zeleninová příloha
1 lilek (menší)
1 žlutá paprika
1 čerstvá červená paprika

Postup přípravy

1

Hovězí steaky očistíme. Ve větší misce smícháme olivový olej s citronovou kůrou, červenou paprikou, worcestrovou omáčkou a hořčicí. Podle chuti opepříme a přidáme lisovaný česnek.

2

Hovězí maso naložíme do marinády a necháme uležet 4 hodiny.

3

Před grilováním si připravíme zeleninu. Papriky očistíme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na širší plátky.

4

Lilek nakrájíme na kolečka a posolíme. Lilek tak zbavíme hořké chuti. Přebytečnou vodu otřeme.

5

Brokolici nakrájíme na růžičky a dáme vařit do vroucí osolené vody na tři minuty, aby měla pěknou barvu a neztratila příliš mnoho vitamínů.

6

Steak otřeme od marinády a grilujeme tak dlouho, jak ho máme rádi propečený. Během grilování ho potíráme marinádou.

7

Nakonec grilujeme zeleninu a potřeme ji zbylou marinádou. Hotový steak podáváme se zeleninou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3