Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Co má společného pizza s lilkem? V tomto receptu úplně všechno. Vyzkoušejte lilkovou pizzu s klobásou, kterou máte do hodinky na stole.
TIP 2: Zapečený chleba je nestárnoucí klasika. A my jsme ji v našem receptu vyšperkovali k chuťové dokonalosti. Vyzkoušejte grilovací sýr na grilu se slaninou marinovanou v brusinkové omáčce.
Tofu nakrájejte na kostky a pusťte se do čištění zeleniny.
Jakmile budete mít všechnu zeleninu očištěnou, nakrájejte ji na kostky. Cibuli rozkrojte na čtvrtky a ty rozeberte na plátky.
Všechnu zeleninu napichujte střídavě na špíz.
Teď přichází na řadu marináda. Smíchejte olivový olej, nasekanou petržel, sůl a pepř.
Špízy potřete marinádou a nechte je odležet alespoň půl hodiny v lednici.
Špízy grilujte dozlatova asi 10 minut.
Mezitím připravte dip ze zakysané smetany, majonézy, prolisovaného česneku, soli a pepře.
Věděli jste, že...?
Zkuste si tofu na grilu připravit i v jiné formě než jako špíz. Výborný je marinovaný grilovaný plátek tofu nebo tofu burger.
Marináda na tofu se dá různě obměňovat, záleží na tom, co máte nejraději. Pokud chcete tofu lehce pikantní, přidejte chilli, naopak o sladkou chuť se vám postará med a hořčice.