Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Grilovaný špíz se zeleninou a tofu

Ingredience

2 balíčky uzeného tofu
20 žampionů (malých)
1 čerstvá červená paprika
1 cibule (velká)
2 cukety (mladé)
Na marinádu
olivový olej
1 hrst čerstvé petrželky
sůl
mletý černý pepř
Na dip
1 zakysaná smetana
3 lžíce majonézy (nebo tatarské omáčky)
2 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Co má společného pizza s lilkem? V tomto receptu úplně všechno. Vyzkoušejte lilkovou pizzu s klobásou, kterou máte do hodinky na stole.  

TIP 2: Zapečený chleba je nestárnoucí klasika. A my jsme ji v našem receptu vyšperkovali k chuťové dokonalosti. Vyzkoušejte grilovací sýr na grilu se slaninou marinovanou v brusinkové omáčce.

Postup přípravy

1

Tofu nakrájejte na kostky a pusťte se do čištění zeleniny.

2

Jakmile budete mít všechnu zeleninu očištěnou, nakrájejte ji na kostky. Cibuli rozkrojte na čtvrtky a ty rozeberte na plátky.

3

Všechnu zeleninu napichujte střídavě na špíz.

4

Teď přichází na řadu marináda. Smíchejte olivový olej, nasekanou petržel, sůl a pepř.

5

Špízy potřete marinádou a nechte je odležet alespoň půl hodiny v lednici.

6

Špízy grilujte dozlatova asi 10 minut.

7

Mezitím připravte dip ze zakysané smetany, majonézy, prolisovaného česneku, soli a pepře.

Věděli jste, že...?
Zkuste si tofu na grilu připravit i v jiné formě než jako špíz. Výborný je marinovaný grilovaný plátek tofu nebo tofu burger.

Marináda na tofu se dá různě obměňovat, záleží na tom, co máte nejraději. Pokud chcete tofu lehce pikantní, přidejte chilli, naopak o sladkou chuť se vám postará med a hořčice.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3