Recepty Dezerty Pečené Halloweenský dýňový páj z křehkého těsta

Ingredience

Na křehké těsto
200 g hladké mouky
100 g másla
Na náplň
200 g dýně Hokkaido
4 lžíce třtinového cukru
1 lžíce mleté skořice

Postup přípravy

1

Do mouky zapracujte studené máslo nakrájené na kousky. Přidejte 3 až 4 lžíce studené vody a připravte těsto.

2

Těsto nechte alespoň 30 minut odpočinout v chladu.

3

Vychladlé těsto vyválejte. Lépe to půjde po přikrytí pečicím papírem, těsto se pak nebude lepit a snadněji jím vyložíte formu. Těsto, které přesáhne okraje formy, si nechte na přípravu ozdob.

4

Těsto ve formě propíchejte vidličkou, přikryjte pečícím papírem a zasypte fazolemi. Dejte ho na 10 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.

5

Mezitím oloupejte dýni, zbavte ji semínek a nakrájejte dužinu na tenké plátky. Smíchejte je s cukrem a skořicí.

6

Formu s těstem vyjměte z trouby, odstraňte fazole a pečicí papír. Dovnitř vložte ochucenou dýni a navrch dejte zbytky těsta vytvarované do podoby pavouků nebo podzimního listí.

7

Pečte v troubě dozlatova, asi 30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3