Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Steaky naklepte klouby prstů, opepřete a osolte.
Na grilovací pánvi maso zprudka osmahněte, přibližně 3 minuty na oleji z každé strany.
Maso zabalte do alobalu a dejte do trouby předem vyhřáté na 180 °C dopéct 8 minut.
Mezitím připravte omáčku. Na másle orestujte šalotku, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.
Vmíchejte nakrájené sušené švestky, nasekanou chilli papričku a 100 ml červeného vína. Omáčku nechte zredukovat.
Poté přidejte povidla, pepř, sůl a zbytek vína. Opět omáčku zredukujte. Pro vůni zasypte citronovou kůrou.
Maso podávejte s vařenými bramborami a omáčkou.