Recepty Hlavní jídla Ryby Hlíva ústřičná s mrkvovo-celerovým pyré

Ingredience

300 g hlívy ústřičné
1 celer (větší)
3 mrkve (velké)
1 kostka zeleninového bujónu (BIO)
1 lžíce másla (přepuštěného)
100 ml rýžového krému (na vaření a pečení)
sůl

Postup přípravy

1

Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na větší kousky a vhodíme do hrnce. Přidáme vodu, zeleninový bujon a vaříme doměkka.

2

Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme na krájenou hlívu a necháme cca 10 minut restovat. Nakonec vmícháme rýžový krém, osolíme a dusíme dalších cca 5 minut.

3

Jakmile je zelenina uvařená, ponorným mixérem ji rozmixujeme na hladké pyré a případně ještě dosolíme. Podáváme s hlívou a rýžovým krémem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3