Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí flank steak na grilu s rajčaty, žampiony a jogurtovým dipem

Ingredience

250 g cherry rajčat
2 ks hovězího flank steaku
250 g žampionů
1 snítek čerstvého rozmarýnu
1 lžička sušeného oregana
1 lžička čerstvé bazalky
1 lžička řepkového oleje
1 stroužek česneku
1 lžička drceného chilli
sůl
mletý černý pepř
Dip:
250 ml bílého jogurtu
1 limetka
mátové listy (několik)
sůl
mletý černý pepř

Popis

Úspěšnost u všech jedlíků 100% zaručena!

TIP 1:
Křupavý na povrchu, krémově jemný uvnitř. Vyzkoušejte řecký sýr obalený v quinoi s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem. Za 35 minut máte oběd na stole.

TIP 2: Udělejte za grilováním sladkou tečku. Připravte grilované ovocné špízy, na kterých si pochutná celá rodina. 

Postup přípravy

1

Žampiony nakrájejte na tenké plátky. Okořeňte solí, pepřem a rozmarýnem a vložte na rozpálený gril.

2

K rajčatům přidejte oregano a sušenou bazalku a opékejte je na grilu, dokud nezačnou červenat a pouštět šťávu.

3

Steaky osolte, opepřete a ogrilujte z obou stran. Poté je dejte do alobalu a nechte je zhruba 5 minut uležet.

4

Teď už stačí jen připravit dip: Jogurt, limetkovou kůru a šťávu, nadrobno nasekanou mátu, sůl a pepř důkladně smíchejte a dejte dip na 20 minut vychladit do ledničky.

Věděli jste, že...?
Není nic snadnějšího a zároveň těžšího než připravit steak na grilu. Jde totiž o to, vystihnout vteřinu, kdy je steak tak akorát propečený, a přesto stále šťavnatý. U flank steaku se udávají 3 minuty z každé strany. Důležité je však i samotné odležení masa v alobalu po ugrilování. Maso v něm pomaličku dojde a zatáhne do sebe šťávu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3