Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Místo klobásky je skvělá také slanina, která dodá polévce jedinečnou chuť.
Hrách si předem necháme odmočit ve vodě, asi na dvě hodiny. Mrkev i petržel oloupeme a nastrouháme na jemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásku nakrájíme na kolečka.
Máslo necháme rozpustit a osmažíme cibuli, přidáme strouhanou zeleninu i klobásku a krátce osmažíme. Vše zalijeme vývarem a přidáme odmočený hrách.
Polévku necháme povařit. Vývar nepřidáváme, je lepší, když se množství vody zredukuje a polévka se tak zahustí. Pokud budete mít polévku přece jen řídkou, můžete ji zahustit pomocí strouhané brambory.
Polévku ochutíme majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Přidáme také lisovaný česnek. Jakmile je hrách měkký, polévku odstavíme a ochutíme na jemno nakrájenou petrželkou. Polévku podáváme s trochou sezamu pro ještě lepší chuť.