Recepty Polévky Hrachová polévka bez lepku

Ingredience

1 mrkev
1 kořenová petržel
1 cibule
1 klobása
1 l zeleninového bujónu
300 g žlutého hrášku
1 lžíce másla
1 lžíce sezamu
majoránka
1 stroužek česneku
celý kmín
čerstvá petrželka
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Místo klobásky je skvělá také slanina, která dodá polévce jedinečnou chuť.

Postup přípravy

1

Hrách si předem necháme odmočit ve vodě, asi na dvě hodiny. Mrkev i petržel oloupeme a nastrouháme na jemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásku nakrájíme na kolečka.

2

Máslo necháme rozpustit a osmažíme cibuli, přidáme strouhanou zeleninu i klobásku a krátce osmažíme. Vše zalijeme vývarem a přidáme odmočený hrách.

3

Polévku necháme povařit. Vývar nepřidáváme, je lepší, když se množství vody zredukuje a polévka se tak zahustí. Pokud budete mít polévku přece jen řídkou, můžete ji zahustit pomocí strouhané brambory.

4

Polévku ochutíme majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Přidáme také lisovaný česnek. Jakmile je hrách měkký, polévku odstavíme a ochutíme na jemno nakrájenou petrželkou. Polévku podáváme s trochou sezamu pro ještě lepší chuť.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3