Hrnková dvoubarevná bábovka

Ingredience

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 hrnek krystalového cukru
½ hrnku slunečnicového oleje
2 lžíce kakaa (kvalitního)
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžíce vanilkového cukru
1 citron (lžička kůry)
2 vejce
hladká mouka (na vysypání formy)
máslo (na vymazání formy)

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme s práškem do pečiva. Troubu si předehřejme na 180 °C.

2

Do misky rozklepneme vajíčka a s pomocí ručního mixéru je vyšleháme. Přidáme cukr a pomalu šleháme.

3

Během šlehání postupně přidáváme olej, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme hladké těsto.

4

Těsto rozdělíme na dvě části. První nalijeme do tukem vymazané a moukou vymazané formy. Druhou část smícháme s kakaem a nalijeme do formy.

5

Bábovku dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3