Recepty Polévky Hustý žampiónový krém

Ingredience

400 g žampionů
2 lžíce másla
1 cibule
200 ml smetany na vaření
300 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Krém podávejte ozdobený plátky orestovaných žampiónů a dozdobte bylinkami.

Postup přípravy

1

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpáleném másle. Přidáme pokrájené žampióny a krátce je orestujeme. Poté zaprášíme pánev moukou a pořádně zamícháme obsah.

2

Do pánve přilijeme mléko a přivedeme ho k varu. Plamen ztlumíme, polévku osolíme a opepříme, přidáme do ní smetanu a rozmixujeme v hustý krém.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3