Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Smíchejte špenát, zázvor a zelenou chilli papričku. Namočte paneer do horké vody po dobu asi 5 minut, poté vyndejte.
Na velké pánvi rozehřejte olej na středně velkém ohni. Přidejte kmín, rajče na kostičky a smažte cca 1-2 minuty. Přisypte koriandr, kurkumu, červený chilli prášek, sůl a cukr, promíchejte a přidejte špenát.
Jakmile přivedete směs k varu, snižte plamen na mírný ohřev a vařte asi 5 - 6 minut.
Smíchejte mouku s trochou vody a spolu se smetanou přidejte do špenátu. Dobře promíchejte a nechte 5 minut vařit. V případě potřeby přidejte trochu vody.
Paneer vložte do hotového špenátu.
V misce smíchejte mouku a sůl, poté přilijte olej a vodu a vytvořte těsto, které bude pružné, ale nebude lepit.
Těsto zpracujte na pomoučněné lince do bochníku. Z něj utvořte 8 - 10 kuliček, záleží, kolik chcete placek, a ty nechte pár minut odpočinout například pod utěrkou.
Z kuliček udělejte placičky a ty na sucho nebo jen na trošce oleje smažte na pánvi z obou stran, dokud se nevytvoří hnědé "puchýře".
Hotové placky potřete rozpuštěným máslem.
Palak paneer podávejte s domácími plackami čapátí.