Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Indický palak paneer s domácími plackami čapátí

Ingredience

Špenát s paneerem
280 g čerstvých špenátových listů
170 g sýru paneer
1 rajče
1 chilli paprička (zelená)
1 lžíce mletého zázvoru
3 lžičky slunečnicového oleje
římský kmín mletý
petrželka (sušená)
mletý koriandr
mletá kurkuma
drcené chilli
1 lžička soli
1 lžička krystalového cukru
3 lžičky hladké mouky (na zahuštění)
75 ml smetany na vaření
Placky čapátí
1 hrnek hladké mouky
¾ hrnku vody (horké)
1 lžička soli
2 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy

1

Smíchejte špenát, zázvor a zelenou chilli papričku. Namočte paneer do horké vody po dobu asi 5 minut, poté vyndejte.

2

Na velké pánvi rozehřejte olej na středně velkém ohni. Přidejte kmín, rajče na kostičky a smažte cca 1-2 minuty. Přisypte koriandr, kurkumu, červený chilli prášek, sůl a cukr, promíchejte a přidejte špenát.

3

Jakmile přivedete směs k varu, snižte plamen na mírný ohřev a vařte asi 5 - 6 minut.

4

Smíchejte mouku s trochou vody a spolu se smetanou přidejte do špenátu. Dobře promíchejte a nechte 5 minut vařit. V případě potřeby přidejte trochu vody.

5

Paneer vložte do hotového špenátu.

6

V misce smíchejte mouku a sůl, poté přilijte olej a vodu a vytvořte těsto, které bude pružné, ale nebude lepit.

7

Těsto zpracujte na pomoučněné lince do bochníku. Z něj utvořte 8 - 10 kuliček, záleží, kolik chcete placek, a ty nechte pár minut odpočinout například pod utěrkou.

8

Z kuliček udělejte placičky a ty na sucho nebo jen na trošce oleje smažte na pánvi z obou stran, dokud se nevytvoří hnědé "puchýře".

9

Hotové placky potřete rozpuštěným máslem.

10

Palak paneer podávejte s domácími plackami čapátí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3