Recepty Polévky Italská rajčatová polévka s bazalkou a parmazánem

Ingredience

400 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
2 rajčata (čerstvá)
4 šalotky
1 stroužek česneku
2 dcl zeleninového bujónu
čerstvá bazalka
strouhaný parmazán
extra panenský olivový olej
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Šalotky oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Oloupaný česnek zbavíme klíčku, rozmáčkneme a nakrájíme nadrobno. Do česneku přidáme sůl a vetřeme, dokud nevznikne hladká směs. Rajčata nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci si rozpálíme olivový olej, přidáme šalotky, česnek a zarestujeme.

3

Přidáme 1 konzervu krájených rajčat, osolíme, opepříme a přilijeme zeleninový vývar.

4

Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme.

5

Připravíme si pár lístků bazalky, které nakrájíme na proužky. Část přidáme do polévky.

6

Polévku servírujeme do talíře či velké misky, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme bazalkou a posypeme strouhaným parmazánem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3