Recepty Dětská jídla První dětská jídla Jablečná přesnídávka s mrkví

Ingredience

600 g jablek
100 ml vody
5 mrkví (menších)
3 lžičky mleté skořice
krystalový cukr (podle chuti)

Postup přípravy

1

Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev dáme vařit do vroucí vody.

2

Nakrájená jablka zalijeme 100 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme je do měkka. Jablka vaříme odděleně od mrkve. Vody nesmí být příliš mnoho, aby nám v ní jablka neplavala. Pokud se během vaření voda vypaří, podle potřeby ji doplňte.

3

Hotovou mrkev zcedíme a přidáme k jablkům. Jablka i mrkev rozmixujeme přímo ve vodě. Přesnídávku podle chuti osladíme a přidáme skořici.

4

Přesnídávku naplníme do sklenic a sterilizujeme je 20 minut na 85 °C.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3