Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do mísy prosejeme mouku, rozmícháme v ní máslo, přidáme prášek do pečiva a cukr a vše důkladně promícháme. Přidáme vejce, a pokud je těsto příliš tuhé, přidáme dvě lžíce mléka.
Těsto si rozdělíme na dvě poloviny, jeden díl vyválíme a přeneseme válečkem na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Na těsto poklademe nastrouhaná jablka, posypeme vanilkovým a krystalovým cukrem a skořicí.
Poté jablečnou směs přiklopíme druhým dílem vyváleného těsta, které propícháme vidličkou a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C dorůžova.
Když je koláč upečený, posypeme ho práškovým cukrem a pokrájíme. Doporučujeme ho podávat se zmrzlinou a se šlehačkou.