Recepty Dezerty Pečené Jahodové košíčky plněné pudingovým krémem

Ingredience

Na těsto
120 g hladké mouky
90 g másla
50 g moučkového cukru
1 vejce (jen žloutek)
1 citron (1 lžička kůry)
Náplň
1 balíček jahodového pudingu
100 g másla
300 ml mléka
3 lžíce krystalového cukru
Šlehačka
200 ml smetany ke šlehání (40%)
1 balení ztužovače na šlehačku
Na ozdobu
1 hrst jahod
želatina (v plátcích)

Postup přípravy

1

Máslo necháme změknout, bude se nám s ním mnohem lépe pracovat. Smícháme jej s moukou, žloutkem, citronovou kůrou a cukrem. Můžeme si pomoci mixérem, díky kterému bude práce s těstem jednodušší.

2

Připravíme si košíčky, které naplníme těstem. Dáme je péct do předehřáté trouby. Košíčky pečeme 15 minut na 180 °C.

3

Hotové košíčky necháme vychladnout a vyndáme je z formy.

4

Připravíme si pudingový krém. Puding uvaříme v mléku podle návodu na obalu. Mléka použijte pouze 300 ml, aby byl krém dostatečně hustý. Hotový puding necháme vychladnout.

5

Jakmile je puding studený, přidáme do něj změklé máslo a cukr a vše vyšleháme do hladkého krému.

6

Pomocí lžičky naplníme košíčky a krém pěkně uhladíme. Smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme pevnou šlehačku, která bude pěkně držet tvar.

7

Naplněné košíčky ozdobíme šlehačkou a ozdobíme čerstvými jahodami. Želatinu necháme nabobtnat a pak ji ohřejeme. Nesmí však projít varem. Připravenou želatinu natřeme na jahody.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3