Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Máslo necháme změknout, bude se nám s ním mnohem lépe pracovat. Smícháme jej s moukou, žloutkem, citronovou kůrou a cukrem. Můžeme si pomoci mixérem, díky kterému bude práce s těstem jednodušší.
Připravíme si košíčky, které naplníme těstem. Dáme je péct do předehřáté trouby. Košíčky pečeme 15 minut na 180 °C.
Hotové košíčky necháme vychladnout a vyndáme je z formy.
Připravíme si pudingový krém. Puding uvaříme v mléku podle návodu na obalu. Mléka použijte pouze 300 ml, aby byl krém dostatečně hustý. Hotový puding necháme vychladnout.
Jakmile je puding studený, přidáme do něj změklé máslo a cukr a vše vyšleháme do hladkého krému.
Pomocí lžičky naplníme košíčky a krém pěkně uhladíme. Smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme pevnou šlehačku, která bude pěkně držet tvar.
Naplněné košíčky ozdobíme šlehačkou a ozdobíme čerstvými jahodami. Želatinu necháme nabobtnat a pak ji ohřejeme. Nesmí však projít varem. Připravenou želatinu natřeme na jahody.