Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Máslo necháme změknout, aby se nám s ním při přípravě těsta dobře pracovalo. Smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí. V druhé misce smícháme mléko, rum a vajíčko.
K sypkým surovinám přidáme máslo a nakonec i směs vajíčka, rumu a mléka. Vypracujeme těsto a necháme jej odpočinout v lednici, alespoň 50 minut.
Než si těsto odpočine, využijeme čas na přípravu tvarohové náplně. Smícháme tvaroh, vanilkový cukr a vajíčko. Podle chuti můžete popřípadě cukr přidat.
⅓ těsta oddělíme a odložíme stranou. Zbylé těsto rozválíme a poklademe do máslem vymazané formy. Zbylou část těsta rozválíme na tenký plát a nakrájíme na proužky, které použijeme jako mřížku na koláč.
Na základní vrstvu těsta dáme tvarohovou náplň a potřeme ji jahodovým džemem. Na džem poklademe na plátky nakrájené jahody. Nakonec poklademe koláč proužky tak, aby vznikla mřížka. Okraje a mřížku potřeme žloutkem a koláč vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180°C dozlatova.