Recepty Předkrmy Teplé Jednohubky se švestkovým čatní, camembertem a karamelizovanými ořechy

Ingredience

10 plátků bagety (Tesco Pšeničných bagetek k dopečení)
10 plátků camembertu (Tesco camembertu)
Čatní:
150 g švestek (Tesco švestek vypeckovaných)
75 g červené cibule
35 g krystalového cukru
1 stroužek česneku
20 ml červeného vinného octa
1 špetka mletého zázvoru (sušeného)
1 špetka mletého kmínu
1 špetka chilly vloček
1 špetka soli
1 špetka pepře
Karamelizované ořechy:
100 g vlašských ořechů
50 g krystalového cukru
1 lžíce másla
½ lžičky soli

Postup přípravy

1

Připravíme si čatní. Švestky namočíme na dvě hodiny do horké vody. Poté, co se nasáknou vodou, je nakrájíme na čtvrtky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Obě ingre- dience dáme do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, vinný ocet, sušený zázvor, mletý kmín, chilli vločky, sůl a pepř. Vše promícháme a přivedeme pod pokličkou k varu. Stáhneme plamen a vaříme přibližně 10 minut, dokud švestky nezměknou. Přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Aby se směs nepřilepila na dno hrnce, vaříme ji za stálého míchání bez pokličky asi 20 minut. Po uvaření ji přemístíme do uzavíratelné skleničky. Necháme vychladnout.

2

Připravíme si karamelizované ořechy. Na rozpálenou pánev přidáme ořechy, cukr a máslo. Za stálého míchání restujeme přibližně 10–15 minut, dokud se cukr nerozpustí a neobalí se v něm všechny ořechy. Směs přendáme na tácek pokrytý pečicím papírem a rozdělíme na jednotlivé kousky ořechů, aby se neslepily k sobě. Posolíme a necháme vychladnout.

3

Bagetu nakrájíme na plátky silné 1 centimetr a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Camembert nakrájíme a na každou bagetku položíme jeden plátek. Jednohubky zapečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu asi 8–10 minut, dokud se sýr lehce nerozteče.

4

Servírujeme se švestkovým čatní a karamelizovanými ořechy.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3