Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si čatní. Švestky namočíme na dvě hodiny do horké vody. Poté, co se nasáknou vodou, je nakrájíme na čtvrtky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Obě ingre- dience dáme do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, vinný ocet, sušený zázvor, mletý kmín, chilli vločky, sůl a pepř. Vše promícháme a přivedeme pod pokličkou k varu. Stáhneme plamen a vaříme přibližně 10 minut, dokud švestky nezměknou. Přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Aby se směs nepřilepila na dno hrnce, vaříme ji za stálého míchání bez pokličky asi 20 minut. Po uvaření ji přemístíme do uzavíratelné skleničky. Necháme vychladnout.
Připravíme si karamelizované ořechy. Na rozpálenou pánev přidáme ořechy, cukr a máslo. Za stálého míchání restujeme přibližně 10–15 minut, dokud se cukr nerozpustí a neobalí se v něm všechny ořechy. Směs přendáme na tácek pokrytý pečicím papírem a rozdělíme na jednotlivé kousky ořechů, aby se neslepily k sobě. Posolíme a necháme vychladnout.
Bagetu nakrájíme na plátky silné 1 centimetr a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Camembert nakrájíme a na každou bagetku položíme jeden plátek. Jednohubky zapečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu asi 8–10 minut, dokud se sýr lehce nerozteče.
Servírujeme se švestkovým čatní a karamelizovanými ořechy.