Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Začneme s přípravou rajčat. Aby byla polévka opravdu jemná, je potřeba rajčata oloupat. Na rajčatech, na vrchní a spodní straně, nařízneme křížek.
Do misky si nalijeme trochu horké vody a rajčata do ní ponoříme na 30 sekund. Po uplynutí této doby je vyndáme a hned zchladíme studenou vodou. Slupku snadno sundáme.
Rajčata nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme rajčata, rajčatovou šťávu a vše ochutíme bazalkou.
Do polévky nalijeme vývar, přidáme nové koření, bobkový list a vaříme asi 20 minut, dokud nejsou rajčata měkká.
Z polévky vyjmeme bobkový list, nové koření a rozmixujeme ji dohladka, podle chuti osolíme a osladíme. Polévku necháme ještě krátce vařit.
V druhém hrnci rozpustíme máslo, zasypeme ho moukou a rozmícháme. Vznikne nám hladká jíška, se kterou polévku zahustíme.
Jíšku vmícháme do polévky a vaříme, dokud se nezahustí. Polévku ještě rozmixujeme ponorným mixérem, aby byla opravdu jemná.