Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Použijte i jiné ovoce, které máte rádi, výborné jsou i knedlíky tvarohové.
Mléko vlijeme do nerezového hrnce, přidáme špetku soli a polovinu másla. Poté přisypeme mouku a za stálého míchání necháme zhoustnout. Když se těsto začne lepit, přendáme ho do mísy a necháme vychladnout.
Až těsto vychladne, zapracujeme do něj vejce a položíme ho na pomoučněný vál, kde ho znovu propracujeme. Vyválíme asi půlcentimetrovou placku, kterou rozkrájíme na čtverečky o velikosti zhruba 5x5 cm, záleží, jak velké švestky máme. Na každý díl vložíme švestku a tvoříme knedlíky.
Když máme knedlíky připravené, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 5-10 minut.
Po uvaření knedlíky propíchneme vidličkou, aby z nich vyšla pára a můžeme podávat - s cukrem, máslem nebo čímkoliv, co máte rádi.