Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Jemné švestkové knedlíky z odpalovaného těsta s třtinovým cukrem

Ingredience

Na těsto
3 vejce
½ l polotučného mléka
300 g hrubé mouky
200 g másla
1 špetka soli
Na náplň
500 g švestek
krystalový cukr
Podle chuti
máslo (rozpuštěné)
třtinový cukr

Popis

TIP: Použijte i jiné ovoce, které máte rádi, výborné jsou i knedlíky tvarohové.

Postup přípravy

1

Mléko vlijeme do nerezového hrnce, přidáme špetku soli a polovinu másla. Poté přisypeme mouku a za stálého míchání necháme zhoustnout. Když se těsto začne lepit, přendáme ho do mísy a necháme vychladnout.

2

Až těsto vychladne, zapracujeme do něj vejce a položíme ho na pomoučněný vál, kde ho znovu propracujeme. Vyválíme asi půlcentimetrovou placku, kterou rozkrájíme na čtverečky o velikosti zhruba 5x5 cm, záleží, jak velké švestky máme. Na každý díl vložíme švestku a tvoříme knedlíky.

3

Když máme knedlíky připravené, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 5-10 minut.

4

Po uvaření knedlíky propíchneme vidličkou, aby z nich vyšla pára a můžeme podávat - s cukrem, máslem nebo čímkoliv, co máte rádi.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3