Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve v teplém mléce s 2 lžícemi cukru necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme mouku, zbytek cukru, citronovou kůru a špetku soli. Přilijeme kvásek, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto, tak aby nelepilo (může to chvíli trvat, takže buďte trpěliví). Vypracované těsto necháme kynout zhruba hodinu na teplém místě.
Mezitím si připravíme drobenku, rozpuštěné, zchladlé máslo promícháme s moukou a cukrem, aby nám vznikla směs drobečků a žmolků (pokud bude potřeba, přidáme mouku).
Těsto si rozdělíme na 5–6 dílů (záleží, jak velké koláče chceme) vyválíme na tenké placky, doprostřed dáme ovoce smíchané s cukrem, posypeme drobenkou, kraje poklademe mandlemi a pečeme 15–20 min na 180°C.
Jakmile koláče vyndáme z trouby, potřeme je ještě teplé přepuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrované je můžeme podávat.