Recepty Dezerty Pečené Jogurtové řezy s ovocem s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

Základní korpus
4 vejce
150 g moučkového cukru
100 ml mléka bez laktózy
100 ml slunečnicového oleje
170 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 citron (1 lžička kůry)
Jogurtová náplň
500 g bílého jogurtu bez laktózy
2 balíčky vanilkového cukru
650 ml smetany ke šlehání (se sníženým obsahem laktózy)
130 ml vody
broskve ve sladkém nálevu
100 g borůvek
Poleva
1 balení želatiny (průhledná)

Postup přípravy

1

Mouku smícháme s práškem do pečiva a vše prosejeme.

2

Do misky si rozklepneme všechna vajíčka a rozšleháme je. Během šlehání postupně přidáváme moučkový cukr a vanilkový cukr.

3

Rychlost šlehání snížíme na nejnižší rychlost a do směsi přidáme citronovou kůru, olej a nakonec mléko a po částech prosátou mouku s práškem do pečiva.

4

Předehřejeme si trouby na 190 °C. Připravíme si plech, kam vyložíme pečící papír. Na pečící papír nalijeme těsto.

5

Dáme péct do trouby asi na 12 minut. Hotový korpus necháme vychladit.

6

Kompotované broskve zbavíme sladkého nálevu, můžeme si jej doložit stranou a využít k ochucení vody. Broskve ze dvou plechovek nakrájíme na kousky a odložíme do misky.

7

Smetanu ochutíme cukrem a vyšleháme, aby nám vznikla hladká pevná šlehačka. Vlažnou vodu smícháme se ztužovačem.

8

Do vody postupně vmícháme jogurt a nakonec opatrně přidáme šlehačku. To hotové náplně přidáme ještě nakrájené nektarinky a naneseme ji na korpus.

9

Na krém naskládáme na tenké měsíčky nakrájenou nektarinku a borůvky. Bezbarvou želatinu připravím podle návodu na obalu a nalijeme ji na ovoce. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3