Recepty Dezerty Pečené Kakaový jáhelník s borůvkovou zmrzlinou

Ingredience

Kakaový jáhelník
250 g jáhel
200 ml mléka
3 banány (zralé)
2 vejce
3 lžíce kakaa
1 lžička čokoládového aromata
2 lžíce medu
1 špetka soli
kokosový olej (na vymazání formy)
Borůvková zmrzlina
250 g odtučněného tvarohu
borůvky (mražené)
1 lžíce medu

Postup přípravy

1

Do hrnce s mlékem vsypeme jáhly, přidáme špetku soli a vaříme, dokud jáhly nevsáknou všechnu tekutinu.

2

Do uvařených jáhel vmícháme banány, které jsme si spolu s vejci rozmixovali na hladký krém.

3

Přidáme ostatní suroviny a vzniklé těsto vlijeme do dortové formy vymazané kokosovým olejem.

4

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40 minut.

5

Upečený jahelník podáváme s domácí zmrzlinou, kterou jsme si připravíme rozmixováním tvarohu, mražených borůvek a medu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3