Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Kančí maso omyjte, očistěte a prošpikujte klínky špeku a kořenové zeleniny. Maso případně svážte provázkem.
Na sádle případně osmahněte zbytek špeku, cibuli a kostičky kořenové zeleniny do zlatova. Poté přidejte koření a nechte ho rozvonět.
Směs zasypte cukrem, který nechte zkaramelizovat, zalijte vývarem, protlakem a pomerančovou šťávou a vmíchejte i šípkovou marmeládu.
Maso až po okraj ponořte do hrnce s vývarem a duste asi 3 hodiny. Je možné připravovat i v papiňáku, tam se doba dušení zkrátí asi na 1 hodinu.
Po změknutí maso vyndejte z hrnce, omáčku přeceďte, případně dochuťte a opět vařte do zhoustnutí.
Celozrnné pečivo z předchozího dne nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem.
Oddělte žloutek od bílku. Žloutek spolu se solí a popřípadě s čerstvými bylinkami vmíchejte k pečivu, z bílku ušlehejte sníh a také ho přimíchejte ke směsi.
Poté vytvarujte váleček a vložte ho do hrnce s vařicí vodou. Vařte asi 20 minut.
Po vyjmutí z vody nechte knedlíky trochu vychladnout a poté nakrájejte na tenké plátky.
Plátky masa podávejte s celozrnným knedlíkem přelité hotovou omáčkou.