Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Prezident Tomáš Garrigue Masaryk sice poměrně dost dbal na zdravou stravu, ale moučníky si čas od ča...
Prezident Tomáš Garrigue Masaryk sice poměrně dost dbal na zdravou stravu, ale moučníky si čas od času neodpustil. Kromě švestkových knedlíků s mákem miloval i karamelový nákyp.
Máslo utřete s cukrem. Do hmoty zašlehejte vejce a vmíchejte mouku a kypřící prášek. Datle přelijte vroucí vodou a přidejte k nim jedlou sodu a vanilkovou esenci. Směs vyklopte do máslové hmoty a důkladně promíchejte. Vlijte do žáruvzdorné nádoby (asi 30 cm x 20 cm) a předehřejte gril.
Příprava omáčky: Hnědý cukr, máslo a smetanu dejte do rendlíku a pomalu zahřívejte asi 5 minut. Vyndejte z trouby nákyp, zalijte ho polovinou karamelové omáčky a ohřívejte pod grilem, až karamel začne probublávat. Zbývající omáčku podávejte zvlášť.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.