Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Prezident Tomáš Garrigue Masaryk sice poměrně dost dbal na zdravou stravu, ale moučníky si čas od času neodpustil. Kromě švestkových knedlíků s mákem miloval i karamelový nákyp.
Máslo utřete s cukrem. Do hmoty zašlehejte vejce a vmíchejte mouku a kypřící prášek. Datle přelijte vroucí vodou a přidejte k nim jedlou sodu a vanilkovou esenci. Směs vyklopte do máslové hmoty a důkladně promíchejte. Vlijte do žáruvzdorné nádoby (asi 30 cm x 20 cm) a předehřejte gril.
Příprava omáčky: Hnědý cukr, máslo a smetanu dejte do rendlíku a pomalu zahřívejte asi 5 minut. Vyndejte z trouby nákyp, zalijte ho polovinou karamelové omáčky a ohřívejte pod grilem, až karamel začne probublávat. Zbývající omáčku podávejte zvlášť.