Recepty Hlavní jídla Kečup à la Jamie Oliver

Ingredience

1 červená cibule (oloupaná, nakrájená na kostky)
1 řapíkatý celer (nakrájený na kostky)
1 ks kořene zázvoru (ve velikosti palce, oloupaného a nakrájeného na kostky)
2 stroužky česneku (nakrájeného)
½ čerstvé červené papriky (zbavené semínek a najemno nakrájené)
čerstvá bazalka (nakrájené čerstvé)
1 lžíce čerstvého koriandru
2 hřebíčky
1 lžička pepře
1 lžička mořské soli
2 lžíce olivového oleje
1 kg rajčat (nakrájených)
200 ml bílého vinného octa
70 g hnědého cukru
350 ml vody
½ fenyklu

Postup přípravy

1

Do hrnce dáme olivový olej, přidáme všechny ingredience kromě bazalky, rajčat, octa a cukru. Za občasného míchání vaříme 10 - 15 minut.

2

Přidáme rajčata, studenou vodu a přivedeme do varu. Na mírném ohni vaříme, dokud se objem nezredukuje na polovinu.

3

Přidáme bazalku, vyjmeme hřebíček a omáčku najemno rozmixujeme.

4

Přelijeme do druhého hrnce, přidáme ocet, cukr a na slabém ohni za občasného míchání vaříme, dokud se nezredukuje na hustý kečup. Podle chuti dosolíme a nalijeme do sterilizované nádoby.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3