Ingredience

1 svazek kopru
500 ml smetany na vaření
500 ml zeleninového bujónu
1 lžíce másla
1 cibule (velká)
2 lžíce bílého vinného octa
pažitka
sůl
bobkový list
nové koření
hladká mouka (na zahuštění)
4 vejce
1 kg brambor

Postup přípravy

1

Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kopr, nakrájený na jemno a orestujeme.

2

Zalijeme vývarem, přidáme koření a dusíme 20 minut.

3

Smetanu smícháme s hladkou moukou a přilijeme do vývaru s koprem. Povaříme za stálého prošlehávání do zhoustnutí. Dochutíme octem a solí.

4

Podáváme s bramborem a vejci natvrdo.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3