Recepty Hlavní jídla S masem Králik na černo

Ingredience

1 králičí předek
1 cibule
2 ks bobkového listu
8 kuliček celého pepře
4 kuličky celého nového koření
sůl
bílý vinný ocet (trocha)
Na omáčku:
máslo
moučkový cukr
perník na strouhání
mandle (celé oloupané nebo plátky mandlí)
sušené švestky
rozinky
Na knedlíčky:
králičí játra
1 vejce (jen žloutek)
1 ks másla
mletý černý pepř
1 stroužek česneku
strouhanka
majoránka

Postup přípravy

1

Předek králíka uvaříme s cibulí, bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením, trochou octa a solí do měkka. Vývar přecedíme a vychladlé maso obereme. Příprava knedlíčků Králičí játra si naškrábeme nebo semeleme, přidáme žloutek, pepř, majoránku, máslo, prolisovaný česnek a dle hustoty přidáváme strouhanku. Z hotové směsi děláme malé knedlíčky. Příprava omáčky Na másle uděláme s cukrem karamel. Do karamelu opatrně vlijeme horký přecezený vývar z králíka. Omáčku povaříme a zahustíme nastrouhaným perníkem. Dále do omáčky přidáme připravené játrové knedlíčky, pokud dáváme celé mandle, tak je také přidáme a omáčku povaříme do uvaření knedlíčků. Dále přidáme vařené, obrané králičí maso, sušené švestky, rozinky a pokud dáváme mandle na plátky, přidáme je také na konec. Hotovou omáčku dle chuti okyselíme trochou octa, dosolíme a přisladíme cukrem. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3