Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Ve velkém hrnci si rozpálíme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, oškrábanou mrkev a nakrájený celer a za častého míchání vaříme asi 8 minut. Snížíme teplotu a přidáme prolisovaný česnek a zázvor. Za stálého míchání restujeme 1 minutu. Vmícháme mletý koriandr, mletou papriku, kmín, skořici, kurkumu, sůl, pepř a za stálého míchání restujeme 30 sekund.
Přidáme vývar, scezenou a opláchnutou cizrnu, propláchnutý žlutý hrách a propláchnutou čočku. Zvýšíme teplotu na maximum a přivedeme k varu. Potom teplotu snížíme na střední stupeň, přiklopíme pokličkou (necháme ji mírně poodkrytou, aby pára mohla unikat ven) a vaříme, dokud čočka nezměkne (asi 20 minut).
Následně vmícháme rajčata. Vaříme ještě 10 minut s pokličkou a občas zamícháme.
Odstavíme z plotny a přidáme čerstvý koriandr s petrželovou natí. Podáváme.
Tip: Pro extra krémovost přidejte 5 minut před dovařením polévky 100 ml mandlové smetany.